Враќање на производ
Доколку производот не ви одговара и сакате рефундација, потребно е истиот да го испратите по курирска служба која што вие ќе си ја повикате до адреса Страшо Пинџур бр.75, и притоа трошокот за достава е ваш.
Пратката која што ја враќате мора да биде спакувана во оригиналното пакување и задолжително треба да ја ставите и оригиналната фактура.
Потоа, ни ја праќате вашата трансакциска сметка на нашата e-меил адреса info@ossa.mk
Штом пратката пристигне кај нас и се утврди дека вратениот производ не бил употребуван, не е оштетен, сочуван е неговиот изглед, употребни својства и фабрички етикети, се врши рефундирање на средствата на вашата трансакциска сметка.

Избор на курирска служба при враќање на производ
За враќање на производот може да повикате било која курирска служба. Изборот е ваш.

Замена за нов производ наместо рефундација
Размена на вратени производи со нови производи е невозможно. За вратениот производ задолжително се врши рефундација на средства штом пристигне истиот кај нас.
Доколку ви треба нова големина, боја или сакате друг производ, тогаш ќе треба да направите нова нарачка, а за претходната нарачка ќе ви бидат вратени средства.

Физичка замена
Физичка замена на производи во продавница е возможно само за истиот производ, а различна големина.

Замена за погрешно испорачан производ или оштетен производ
Овој тип на замена е возможна доколку OSSA има испорачано погрешна шифра, погрешна големина или оштетен производ. Потребно е во рок од 24 часа од приемот на пратката да не известите на тел: 072 275 788 или на info@ossa.mk. Нашите оператори ќе ве контактираат во најбрз можен рок за понатамошната постапка.
Со ваша согласност, ќе ви биде испратен точниот производ.
Ossa.mk ја превзема обврската за подмирување на трошокот за достава за заменски нарачки под 2990 денари, само доколку испорача несоодветен производ во однос на големина, модел или оштетен производ.

Рок за враќање на производ
Рокот за враќање на производ е 15 работни денови од приемот на пратката.

Потврда за вратен производ
Штом пратката пристигне и истата ќе биде обработена од страна на OSSA, ќе добиете меил со известување.